İlk Bilgisayar

Bir grup bilim adamı tarafından 1945′de ENIAC isimli bir bilgisayar yapıldı. ENIAC askeri amaçlar için geliştirildi. Radyo lambaları kullanılıyordu ve MARK I’e göre oranla oldukça hızlıydı. Bu bilgisayar ile elektronik bilgisayar için geçiş başlamış ve mekanik donanım yerini elektronik devrelere bırakmıştır.

25 Eylül 2012 Salı

Bilgisayarin icadi

BİLGİSAYARIN İCADI

ENIAC (İngilizce: Electronic Numerical Integrator And Computer Türkçe: Elektronik sayısal entegreli hesaplayıcı), elektrikle çalışan ve elektronik veri işleme kapasitesine sahip ilk bilgisayar. II. Dünya Savaşı esnasında ABD'li bilimadamları tarafından inşa edilen ENIAC ilk çıkan bilgisayardı ENIAC, yaklaşık 167 m² bir alana sığıyordu ve ağırlığı 30 tondu.

ilk Bilgisayar


İLK BİLGİSAYAR
Bilgisayarı kim icat etti, ilk bilgisayarı icat eden, bulan bilim adamı kimdir hakkında kısaca bilgiler? İlk bilgisayar Eniac ismindedir.
İlk bilgisayar abaküs olarak geçer. Çinliler tarafından icad edilmiştir. Daha sonra Pascal tarafından bu icad incelenerek geliştirilmiş ve aritmetre adındaki cihaz pascal tarafından icat edilmiştir. Aritmetre denilen alet bildiğimiz toplama ve çıkarma yapan hesap makinesidir. Bu bilgiyaratı icat eden pascal zamanla geliştirerek cihaza, çarpma ve bölme işlemlerini dahil etti.

24 Eylül 2012 Pazartesi

Bilgisayarin Tarihcesi


Bilgisayarın Tarihçesi

Bilgisayarın tarihçesi, bilgiyi hesaplamak, düzenlemek ve değiştirmek için kullanılan yazılım ve donanımların tarihsel gelişiminden bahsetmektedir. Bilgisayar, en basit bakış açısıyla bir matematiksel işlemci, yani bir hesap aracıdır ve veri işler.